GSOMEM / GAZİANTEP SANAYİ ODASI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

GAZİANTEP SANAYİ ODASI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE (GSOMEM) ALDIĞI ÖNLEMLERLE COVID-19 İLE SAVAŞMAK MÜMKÜNDÜR

  • ANASAYFA  / 
  • Haberler  / 
  • GAZİANTEP SANAYİ ODASI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE (GSOMEM) ALDIĞI ÖNLEMLERLE COVID-19 İLE SAVAŞMAK MÜMKÜNDÜR

GAZİANTEP SANAYİ ODASI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE (GSOMEM) ALDIĞI ÖNLEMLERLE COVID-19 İLE SAVAŞMAK MÜMKÜNDÜR

Şüphe yok ki COVID-19 günümüzde en büyük tehditlerinden biridir. Mümkün olduğunca herkesin önlem alması ile önlenebilir. Tehlikeli salgından beri Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi COVID-19 önlemlerini almıştır.

Bu önlemler;

  1. GSOMEM bünyesinde görülecek her yer gerekli bültenler ve afişler asıldı.
  2. Kursiyerlere Türkçe ve Arapça olarak el yıkama ve virüsten koruyan bilgilendirici broşürler hazırlanmıştır ve dağıtılmıştır.
  3. Kursların başlangıcında kursiyerlere bilgilendirici eğitimler verilmiştir.
  4. Dokunulan yüzeyler, masalar, çalışma alanları, sınıflar ve ortak olanlar sık aralıklarla görevli personel tarafından dezenfektan edilmektedir.
  5. Ortak kullanılan alanlar giriş, bilgisayarlar, klavyeler, kantin, lavabolar, sık aralıklarla görevli personel tarafından dezenfektan edilmektedir.
  6. Kapalı alanlar sıklıkla havalandırılmaktadır.
  7. El dezenfektanları sınıf girişleri, lavabolar, ortak alanlarda bol miktarda mevcuttur.
  8. Şirket araçları her kullanımdan sonra dezenfektan edilmektedir.
  9. Kursiyerler eğitim merkezine gelirken servislerde maske takmak zorundadır.
  10. Eğitim merkezine girenler dezenfektan tünelinden geçirilir.
  11. Girişte görevli ateş ölçümü yapmaktadır.
  12. Semptom gösteren bir kişi olduğunda ambulans gelinceye kadar beklenecek bir bekleme odası hazırlanmıştır.
  13. Kantin, yemekhane, sınıflar ve benzeri bütün alanlarda gerekli tüm yer işaretlemeleri yapılmıştır.
  14. Girişte yüz maskeleri dağıtılmaktadır. Dağıtımın için gerekli yerler hazırlanmıştır. Günde kursiyerlere 3 adet maske dağıtılmaktadır.
  15. Su sebilleri iptal edilerek kursiyerlere tek kullanımlık paketlerde su dağıtımı yapılmaktadır.
  16. Klimaların elektrik bağlantıları kapatılmıştır. Havalandırma camlar açılarak sağlanmaktadır.
  17. Öğlen yemekleri kişiye özel tek kullanımlık kumanya şeklinde verilmektedir. Kaşık, çatal, peçete, tuz ve biber gibi malzemeler tek poşet halinde kumanya içinde tedarik edilmektedir.
  18. Yemek saatleri kursiyerlerin sayısına göre organize edilmiştir. Her grubun ayrı saatlerde yemekhaneye çıkılması sağlanmaktadır.
  19. Sınıflarda oturma planları sosyal mesafe gözetilerek hazırlanmıştır. Kursiyerlerin kurallara uyması beklenmektedir.

TÜM HABERLER