GAZİANTEP SANAYİ ODASI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİNDE (GSOMEM) ALDIĞI ÖNLEMLERLE COVID-19 İLE SAVAŞMAK MÜMKÜNDÜR
Şüphe yok ki COVID-19 günümüzde en büyük tehditlerinden biridir. Mümkün olduğunca herkesin önlem alması ile önlenebilir. Tehlikeli salgından beri Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi COVID-19 önlemlerini almıştır.
Bu önlemler;
- GSOMEM bünyesinde görülecek her yer gerekli bültenler ve afişler asıldı.
- Kursiyerlere Türkçe ve Arapça olarak el yıkama ve virüsten koruyan bilgilendirici broşürler hazırlanmıştır ve dağıtılmıştır.
- Kursların başlangıcında kursiyerlere bilgilendirici eğitimler verilmiştir.
- Dokunulan yüzeyler, masalar, çalışma alanları, sınıflar ve ortak olanlar sık aralıklarla görevli personel tarafından dezenfektan edilmektedir.
- Ortak kullanılan alanlar giriş, bilgisayarlar, klavyeler, kantin, lavabolar, sık aralıklarla görevli personel tarafından dezenfektan edilmektedir.
- Kapalı alanlar sıklıkla havalandırılmaktadır.
- El dezenfektanları sınıf girişleri, lavabolar, ortak alanlarda bol miktarda mevcuttur.
- Şirket araçları her kullanımdan sonra dezenfektan edilmektedir.
- Kursiyerler eğitim merkezine gelirken servislerde maske takmak zorundadır.
- Eğitim merkezine girenler dezenfektan tünelinden geçirilir.
- Girişte görevli ateş ölçümü yapmaktadır.
- Semptom gösteren bir kişi olduğunda ambulans gelinceye kadar beklenecek bir bekleme odası hazırlanmıştır.
- Kantin, yemekhane, sınıflar ve benzeri bütün alanlarda gerekli tüm yer işaretlemeleri yapılmıştır.
- Girişte yüz maskeleri dağıtılmaktadır. Dağıtımın için gerekli yerler hazırlanmıştır. Günde kursiyerlere 3 adet maske dağıtılmaktadır.
- Su sebilleri iptal edilerek kursiyerlere tek kullanımlık paketlerde su dağıtımı yapılmaktadır.
- Klimaların elektrik bağlantıları kapatılmıştır. Havalandırma camlar açılarak sağlanmaktadır.
- Öğlen yemekleri kişiye özel tek kullanımlık kumanya şeklinde verilmektedir. Kaşık, çatal, peçete, tuz ve biber gibi malzemeler tek poşet halinde kumanya içinde tedarik edilmektedir.
- Yemek saatleri kursiyerlerin sayısına göre organize edilmiştir. Her grubun ayrı saatlerde yemekhaneye çıkılması sağlanmaktadır.
- Sınıflarda oturma planları sosyal mesafe gözetilerek hazırlanmıştır. Kursiyerlerin kurallara uyması beklenmektedir.