GSOMEM / GAZİANTEP SANAYİ ODASI MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ

GIDA & HİJYEN

GIDA & HİJYEN

GIDA & HİJYEN

Gıdanın değişimi ve çeşitlenmesi; beraberinde gıda hijyeni sorununu da getirdi. Gıda hijyeni nedir? Gıda hijyeni; insanın ürünü sağlıklı kullanımı göz önüne alınarak; ürünün aslını değiştirmeden ve tüketime uygun sağlıklı hale getirilip sunulmasıdır.
Özellikle; işlenmiş et ürünlerinde(sucuk, salam, sosis, pastırma);gıda hijyeni hayati önem taşır.
Öncelikle saklanma koşullarında; gerekli soğuk ayarında saklanıyor mudur?
Etin menşei nedir; aldığımız yer güvenilir midir?
Bunları sorgulamak gerekir.

Son kullanma tarihi hayvansal gıda hijyeninde çok önemlidir ve sorgulanmalıdır. Ayrıca dondurulmuş gıdalar; çözdürüldükten sonra kullanılmalıdır; ikinci bir çözülmede bozulma ve bakteri üremesi meydana gelebilir.
Ayrıca gıdaların temas ettiği kaplar; sağlıklı  kaplar olmalı; mümkünse cam kaplardaki ürünler tercih edilmelidir. Ayrıca ambalajı yırtık delik vs. ürünler alınmamalıdır.